Planet Pasta – Planet Yoghurt

Producten komen tot leven met 3D animaties

Omschrijving

De yoghurt/pasta winkel Planet Pasta/Yogurt wilde graag nieuwe figuren toevoegen aan hun branding namelijk mascottes. Ze kwamen met deze vraag naar VR Base en wij gingen samen met hen aan de slag om deze mascottes tot leven te wekken. De uitwerking van deze mascottes liep in verschillende fases. In elke fase werd er nauw gecommuniceerd zodat we steeds op dezelfde lijn bleven.

In de conceptfase werden verschillende designs gemaakt in 2D zodat we samen konden beslissen welke richting we wilden uitgaan. Om de personages een eigen persoonlijkheid aan te meten maakten we grondige expressiesheets.
Het hele 3D proces gebeurde in Blender en Nomad Sculpt. In Nomad Sculpt kregen de mascottes hun eerste leven. Nadien werden ze omgevormd tot een animeerbaar model in Blender met behulp van Retopflow. Deze modellen werden getextured, gerigged en geskinned, en kregen unieke gezichtsexpressies met blendshapes. Een korte animatie werd gerenderd in Blender Cycles.

En dan het moment suprême! VR base hostte de voorstelling van de nieuwe Planet Pasta/Yogurt mascottes in hun eigen virtuele omgeving. Hiervoor brachten we de personages en hun animaties naar Unity zodat deze mascottes in VR te bewonderen waren.

Project in beeld