Innovatieve
XR oplossingen voor
AEC

XR biedt innovatieve toepassingen die de toekomst van de bouwsector zullen bepalen.

XR in Architecture, Engineering and Construction

XR voor AEC biedt innovatieve toepassingen die de toekomst van de bouwsector zullen bepalen.

Innovatieve toepassingen zijn van cruciaal belang voor de bouwsector. Ze liggen aan de basis voor moderne werkmethoden en geven oplossingen voor nieuwe en complexe uitdagingen. 

XR biedt tal van opportuniteiten op vlak van ontwerp, communicatie, samenwerking en ontwikkeling.

Spectr: XR oplossing voor AEC

ONTWERP

Design en 3D modeling

XR brengt het ontwerp proces naar een nieuw niveau.
Doordat we met de nieuwste technologieën een super realistische digital twin kunnen creëren, kunnen plannen in de ontwerpfase nauwkeurig worden onderzocht.

In de virtuele locatie spoor je problemen sneller op, en kan je er onmiddellijk op in spelen. Dit kan helpen om kostbare en tijdrovende wijzigingen verderop in het proces aanzienlijk te beperken.

Spectr: XR oplossing voor AEC

Verkoop

Communicatie met derden

Geef je klanten bij de start van je project een levensechte ervaring in een virtuele bouwplaats. Zo heeft iedereen van een realistisch verwachtingspatroon, en zit iedereen op dezelfde lijn.

Met een XR oplossing op maat neem je alle twijfels weg, nog voor de eerste steen gelegd is.

Spectr: XR oplossing voor AEC

Manage

Project management

Samenwerking is de figuurlijke sleutel van elk AEC project. Praktijken over verschillende partners en afdelingen zijn altijd een uitdaging.

XR kan helpen om communicatie vlot en duidelijk te laten verlopen. Zo breng je bijvoorbeeld de verschillende bouwfases virtueel in kaart. In XR deel je vlot de kleinste details van de afgewerkte visie en updates over het project.

Ervaar jouw
BIM bestanden
op een andere, virtuele manier.

Het omzetten van BIM bestanden naar VR biedt enorm veel voordelen. 

Door de BIM bestanden in een interactieve VR-omgeving te bekijken verbetert de visuele presentatie, samenwerking, communicatie en productiviteit.

Alle partijen halen hier voordeel uit, van ontwikkelaar tot eindgebruiker. 

XR Training
solutions

XR heeft een enorme impact op de trainingsmogelijkheden binnen de bouwsector: een immersieve leerervaring laat je werknemers praktijkervaring opdoen in een veilige omgeving.

Geef een kwalitatieve training in een realistisch scenario. Zo train je hyperefficiënt op veiligheid, uitvoering van risicovolle taken, operationele routes en brandveiligheid.