E-Drivr

Een extra dimensie in Virtual Reality
Technische proof of concept, ontworpen om de mogelijkheden van VR-technologie in de transport- en logistieke sector te demonstreren.

Omschrijving

Deze technische proof of concept is ontworpen om de mogelijkheden van VR-technologie in de transport- en logistieke sector te demonstreren. Het biedt de gebruiker de kans om zich in een virtuele omgeving te begeven waarin ze kunnen oefenen met het besturen van een vrachtwagen.

De VR-bril biedt een 360-graden beeld van de virtuele omgeving, waardoor de gebruiker een realistische ervaring krijgt van het besturen van een vrachtwagen. Door middel van een golfkar beweegt de gebruiker zich door de ruimte. Dit zorgt voor een nog realistischere ervaring, waardoor de gebruiker het gevoel krijgt alsof hij daadwerkelijk achter het stuur zit. Om dit te realiseren werden er sensoren toegevoegd aan de golfkar. Zo werd zowel de wiel- als de stuurpositie gekoppeld aan de software.

Het doel is om de gebruiker de vaardigheden en kennis te laten opdoen die nodig zijn om succesvol een vrachtwagen te besturen in de echte wereld. Dit maakt het ook geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het vakgebied of die gewoon op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

In conclusie, de VR vrachtwagensimulatie is een indrukwekkend bewijs van de mogelijkheden van VR-technologie en hoe het kan worden gebruikt om realistische simulaties te creëren voor opleiding. Het biedt een unieke en realistische ervaring die de gebruiker in staat stelt om de vaardigheden en kennis op te doen die nodig zijn om een vrachtwagen te besturen in de echte wereld

Project in beeld